Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی‌که پنج رودخانه پر آب کشور در خوزستان جریان دارند، خوزستانی‌ها همچنان مجبور هستند برای تأمین آب شرب خود دست به دامان فروشندگان دوره‌گرد شوند که کلی مشکلات بهداشتی را با خود یدک می‌کشند.

اختصاصی قدس آنلاین- آب به‌عنوان مهم‌ترین نیاز حیات بشر، امروزه نه‌ تنها در عرصه زیست موجودات زنده نقش اصلی را دارد، بلکه به‌عنوان عاملی حیاتی در تعاملات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایفای نقش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات و پژوهش‌های مربوط به حوزه آب از جمله بهره‌برداری، نگهداری، بهداشت و انتقال آب از مهم‌ترین دغدغه‌های علمی روز دنیا هستند.

در سالهای اخیر رشد جمعیت و توسعه صنعتی همراه آن و استفاده از کودهای مختلف در کشاورزی باعث شده که آب‌های زیرزمینی هر روزه با مواد شیمیایی جدیدی آلوده شوند و به ‌مرور زمان از کیفیت آنها کاسته شود.

جواد کاظمی نسب؛ نماینده مردم اهواز، حمیدیه، کارون و باوی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس آنلاین اظهار داشت: یکی از مشکلات و بحران های استان خوزستان، موضوع تامین آب شرب، کشاورزی، رفع مشکلات بهداشتی و سلامتی شهروندان است.

وی با بیان اینکه موضوع کیفیت آب برای همگان تبدیل به یک دغدغه جدی شده است، افزود: تمام پساب‌های صنعتی و کشاورزی که به رودخانه واریز و در نهایت به سمت پایین دست منتقل می شوند سبب کاهش کیفیت آب شرب و کشاورزی شهرستان‌های پایین دست می‌شود.

نماینده مردم اهواز تصریح‌کرد: دلیل اصلی کمبود آب و کاهش کیفیت در خوزستان انتقال آب از سرچشمه‌ها است زیرا کاهش آب سبب می‌شود که رودخانه قدرت خودپالایندگی را از دست بدهد و در نتیجه کیفیت آب برای شرب و کشاورزی کاهش یابد.

کاظمی نسب عنوان‌کرد: انتقال آب علاوه بر اینکه مشکلات کشاورزی استان را بیشتر می‌کند مشکلات سلامتی شهروندان خوزستان را نیز مورد تهدید جدی قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت آب شرب استان خوزستان به خصوص در تابستان و هوای گرم، بسیار بحرانی است، ادامه داد: پس از گذشت بیش از ۳۷ سال از انقلاب اسلامی، بیش از ۷۰ درصد روستاهای استان خوزستان از آب لوله کشی جهت شرب بی بهره اند و نیاز به توجه خاص دارد.

نماینده مردم اهواز گفت: افزایش گرما و شبکه های فرسوده آبرسانی در بعضی روستاها مشکلات متعددی را بوجود آورده است.

کاظمی نسب با بیان اینکه استان خوزستان پنج رودخانه جاری دارد و از نظر آب‌های جاری و رودخانه رتبه یک کشور را دارد، اذعان کرد: با وجود این رودخانه های بزرگ اما مردم استان خوزستان آب مورد نیاز خود را به راحتی به دست نمی آورند.

وی اعلام کرد: خشکسالی های اخیر باعث شده است که بیشتر روستاهای استان خوزستان با مشکلات عدیده ای روبرو شوند؛ با این وجود نیاز به صدور مجوز جهت کشت تابستانه است تا بتواند خسارات های به وجود آمده را جبران کند

نماینده مردم اهواز توضیح داد: هیچ شهری را نمی توان یافت که امروزه با مسائل و مشکلات فاضلاب و آب شرب روبرو نباشد به همین جهت دولت باید همت ویژه ای را به خرج دهد تا مسئله فاضلاب به طور کل مرتفع شود و اینها موضوع هایی است که فکر مردم را مشغول کرده است.

کاظمی نسب، با اشاره به اینکه استان خوزستان می تواند اقتصاد کشور را تامین کند، یاد آور شود: این استان دارای منابع عظیم کشاورزی است که می تواند پاسخگوی تمام نیازمندی های کشور باشد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۷۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی جدید در راه جنوب غرب خوزستان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: بر اساس بررسی نقشه‌های پیش یابی هواشناسی، از اوایل روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ سامانه بارشی در استان فعال می‌شود و تا روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد.
محمد سبزه زاری مخاطره‌های این سامانه بارشی را رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد‌های متوسط تا نسبتاشدید و تندباد‌های لحظه‌ای و احتمال ریزش تگرگ عنوان کرد و افزود: اغلب مناطق استان به ویژه مناطق جنوبی و مرتفع شمالی و شرقی تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت.
او ادامه داد: احتمال لغزندگی جاده ها، آبگرفتگی محدود معابر، جاری شدن روان آب، خسارت به سازه‌های موقت از جمله؛ بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال، تاخیر در پرواز و خسارت به محصولات و ماشین آلات کشاورزی وجود دارد.
مدیر کل هواشناسی خوزستان بر خودداری از عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه ها، احتیاط هنگام عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیلها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، جابجایی عشایر تاکید کرد.
وی گفت: دستگاه‌های اجرایی و امدادی باید آمادگی لازم داشته باشند و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانال‌ها و آبرو‌ها انجام و از پارک خودرو‌ها در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره شود، همچنین محصولات کشاورزی به انبار‌های استاندارد انتقال داده شوند.

دیگر خبرها

  • لزوم تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • مردم از تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند
  • سامانه بارشی جدید در راه جنوب غرب خوزستان 
  • هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص سامانه بارشی جدید
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • بررسي مسائل و مشکلات محله تخت استاد يزد