Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > میراث و تمدن - همشهری آنلاین:
«سازه به دست آمده در عرصه کاخ گلستان یک حمام است، که بعد از تکمیل مستندنگاری‌ها و احتمالا کاوش بیشتر، روی آن پوشانده می‌شود.»

به گزارش ایسنا، با کشف سازه‌ای در عرصه‌ی خیابان داور و صوراسرافیل در حین انجام عملیات لوله‌کشی فاضلاب در اواخر هفته‌ی قبل، براساس حدسیات اولیه می‌گفتند: «احتمالا این سازه متعلق به کاخ گلستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»  اما بعد از انجام چند روز مستندنگاری و بررسی بیشتر توجه باستان‌شناسان استان تهران، حرف‌های جدیدی در این زمینه مطرح می‌شود.

مرتضی ادیب‌زاده، کارشناس باستان‌شناس اداره‌کل میراث فرهنگی استان تهران در این زمینه به ایسنا می‌گوید: آن‌چه برای باستان‌شناسان مشخص شده، این فضا بخشی از یک سازه حرارتی مرتبط با حمام یعنی بخش آتشدان حمام است، تا کنون نیز قسمت‌های گربه‌رو را پیدا کرده‌ایم.

او در ادامه با اشاره به موقعیت مکانی که سازه به دست آمده در آن قرار گرفته ادامه می‌دهد: نمی‌توانیم کاوش گسترده‌ای در این منطقه داشته باشیم، باید به انجام مستندسازی کامل و دقیق در محوطه بسنده کنیم، تا امروز نیز همه‌ی ساختارهای به دست آمده نقشه‌برداری و مستندسازی کامل شده و قرار است بعد از کسب تکلیف از پژوهشکده باستان‌شناسی، اگر قرار به انجام کاوش بود یک کاوش مختصر با هدف خواناسازی انجام شود، اما در نهایت آن باید پرشود.

وی می‌افزاید: در صورتی که انجام کاوش باستان‌شناسی تائید نشود، باید مستندسازی دقیق‌تر انجام و پروژه تکمیل شود، در پایان نیز منطقه با ماسه‌بادی پر می‌شود.

نمی‌توانیم کاوش را در محدوده کاخ گلستان گسترش دهیم

این باستان‌شناس اداره‌کل میراث فرهنگی استان تهران با تاکید بر این که امکان نگه‌داشتن سازه‌ی آجری در منطقه وجود ندارد، توضیح می‌دهد: چون بخش کوچکی از حمام به دست آمده است، بنابراین به دلیل موقعیت کاخ گلستان، ساختمان‌های پیرامونی، دادگستری و معبر نمی‌توانیم همه‌ی فضا را باز کنیم، چون منطقه به هم می‌ریزد ویک بی نظمی شهری ایجاد می‌شود.

«ادیب‌زاده» احتمال تعلق این فضا به کاخ گلستان را با وجود این‌که حمام نامیده می‌شود بسیار کم می‌داند و درباره‌ی احتمال به دست آمدن فضای تاریخی بیشتری در این منطقه می‌گوید: چون در بافت تاریخی کار می‌شود، هر احتمالی وجود دارد که باز هم نمونه چنین سازه‌هایی به دست آید، اما تا کنون هیچ شیءای به دست نیامده است، از سوی دیگر باستان‌شناس به طور دائم در منطقه است و به کار نظارت می‌کند و همه‌ی عملیاتِ خاکبرداری‌های شرکت فاضلاب در این محدوده رصد می‌شود.

باستان‌شناسان ناظر عملیات لوله‌کشی فاضلاب در محدوده کاخ گلستان‌اند

او تاکید می‌کند: با توجه به این‌که مسئولان پروژه برای تعریف مسیرها از میراث فرهنگی استعلام می‌گیرند، بنابراین ما می‌توانیم نظارت را بیشتر کنیم و در همه مسیرها ناظر می‌گذاریم تا سرکشی کرده و همه‌ی خاک‌برداری‌ها را رصد کند و به ما گزارش دهد.

این کارشناس مرکز باستان شناس استان تهران، به دیگر عملیات‌های لوله‌کشی فاضلاب در تهران اشاره می‌کند که با پیدا شدن هر شیء یا سازه‌ای تا امروز بلافاصله کار متوقف شده و باستان‌شناس از اداره کل یا پژوهشگاه میراث فرهنگی به منطقه اعزام شده است.

ادیب‌زاده در پاسخ به این پرسش که امکان تبدیل این منطقه به یک سایت موزه و باز نگه داشتن فضا وجود دارد، یا خیر؟ می‌گوید: آن‌جا این قابلیت را ندارد، سازه‌ی موجود بخش کوچکی است و هیچ بیان تصویری برای مخاطب ندارد. اگر در نقطه‌ای باشد که حالتِ یک بافت گورستانی یا یک سازه ویژه داشته باشد و توجه مخاطب را جلب کند، قطعا می‌توانستیم طرحی را از متخصصان مربوطه بخواهیم تا برنامه ریزی شود و طرحی را با همکاری شهرداری انجام دهیم، اما این سازه قابلیت این کار را ندارد.

عملیات لوله‌کشی فاضلاب در محدوده کاخ گلستان متوقف است

سپیده سیروس نیا، معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، نیز در این زمینه به ایسنا می‌گوید: این سازه باید به طور دقیق بررسی شود، هنوز به طور کامل قابل استناد نیست، نخست باید سازه را به طور کامل بررسی کرد.

او با تاکید بر این‌که در حال حاضر کار عملیات لوله‌کشی فاضلاب در این محدوده متوقف است، ادامه می‌دهد: احتمالا هزینه کار مستندنگاری و در صورت لزوم کاوش اضطراری توسط اداره فاضلاب پرداخت می‌شود.

در همین زمینه: ۱۳ آذر تعیین سرنوشت الواح هخامنشی داستان توقیف سرباز هخامنشی درحراج نیویورک توقفِ فروش سرباز هخامنشی در نیویورک | آغاز پیگیری برای استرداد اثر ثبت روز کورش درتقویم ملی باعث انسجام و توسعه گردشگری است

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۳ مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه تنهایی شهردار منطقه ۸ تهران در نشست هم‌اندیشی پیشکسوتان، نخبگان و قهرمانان ورزشی منطقه با اشاره به پایان یافتن فاز اول پروژه مجموعه ورزشی در عرصه‌ی بزرگراه امام علی (ع) اظهار کرد: این مجموعه که با نام پروژه خیالستان زندگی شناخته می‌شود، در این دوره مدیریت شهری بنا به ضرورت نیاز این محدوده به سرانه‌های ورزشی، به مجموعه‌های ورزشی دارای سه زمین بزرگ فوتبال، والیبال و بسکتبال و زمینی برای ورزش‌های همگانی و برگزاری رویدادها و مسابقات محله‌ای و منطقه‌ای اختصاص خواهد یافت.

وی در ادامه افزود: بهره‌برداری از این پروژه در نیمه دوم سال جاری خواهد بود و در این راستا ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع به سرانه ورزشی این منطقه اضافه خواهد شد.

تنهایی همچنین منطقه ۸ را با جمعیتی در حدود ۵۰۰ هزار نفر، جزو فقیرترین مناطق از لحاظ سرانه ورزشی دانست و اضافه کرد: مجموعه‌های ورزشی موجود در سطح منطقه جوابگوی ظرفیت ساکنان آن نبوده و همواره تلاش برای افزایش این فضاها از سوی مدیریت شهری منطقه در دستور کار قرار دارد.

شهردار منطقه ۸ تهران با اشاره به بازسازی مجموعه ورزشی فدک در ناحیه ۲، واگذاری بخشی از مجموعه‌های ورزشی در اختیار سازمان ورزش به مناطق را در جهت ارائه خدمات ورزشی به شهروندان محدوده خواستار شد.

در این نشست که با حضور زهرا شمس احسان رئیس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران همراه بود، شمس احسان حضور نخبگان و قهرمانان ورزشی سطح منطقه در این نشست را به عنوان افراد تصمیم‌ساز برای ورزش منطقه و شناسایی ظرفیت‌ها و نقاط ضعف و قوت ورزش منطقه دانست.

افزایش اختیارات مناطق در دسترسی به اماکن ورزشی

رئیس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران همچنین از تصویب طرح ساماندهی مجموعه‌های ورزشی شهر تهران در شورای اسلامی شهر خبر داد و افزود: بر اساس این طرح در راستای تسهیل دسترسی شهروندان به اماکن ورزشی و ارائه خدمات مطلوب‌تر مناطق ۲۲ گانه در این حوزه، مجموعه‌های ورزشی زیر ۲ هزار و ۳۰۰ مترمربع در اختیار مناطق ۲۲ گانه و مجموعه‌های ورزشی فرامنطقه‌ای و با مساحت بالای این میزان در اختیار سازمان ورزش قرار خواهد گرفت که این طرح اختیار مناطق را در دسترسی به فضاهای ورزشی در سطح منطقه و ارائه خدمات به شهروندان تسهیل خواهد کرد.

شمس احسان در ادامه نیز بر ارائه خدمات در مجموعه‌های ورزشی سطح مناطق برای نخبگان و قهرمانان ورزشی و ظرفیت‌شناسی منطقه توسط آنان نیز تاکید کرد.

در ادامه این نشست حسین اجاقی مدیرعامل سازمان ورزش نیز بر استمرار حضور ورزشکاران و قهرمانان شرکت‌کننده در رویداد قهرمان شهر در مجموعه‌های ورزشی سطح منطقه و حفظ آمادگی و کار تیمی آنان تاکید کرد و عملکرد منطقه را در این حوزه مطلوب دانست.

بر اساس این گزارش نشست هم‌اندیشی با پیشکسوتان، نخبگان و قهرمانان ورزشی منطقه ۸ با حضور شهردار منطقه، عضو و رئیس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران و مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران با ارائه نظرات و پیشنهادات حاضرین در جلسه به عنوان شورای ورزش منطقه و مصوبات اجرایی توسط سازمان ورزش و شهرداری منطقه همراه بود.

کد خبر 6097106

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • بهره‌برداری از ۳ مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • تخریب منزل مسکونی با سازه چوبی در پیشوا/۴نفر مصدوم شدند
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی