Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@07:51:28 GMT

ناگهان زمین دهان باز کرد!

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۴۱۶۵۶

ناگهان زمین دهان باز کرد!

همشهری آنلاین _ سحر جعفریان:  خانه‌هایی که ابتدا ترک‌های‌ریز و درشت بر دیوارهایشان پدیدار می‌شود و پس از گذشت چند ماه، به تدریج نشست می‌کنند. دلیل این نشست‌ها به قنات‌ها و کانال‌های سر پوشیده‌ای که روزگاری رودخانه‌ای روان در آن جریان داشت، باز نمی‌گردد. علت آن در قدمت تهران، کمی نزدیک‌تر از تاریخ قنات و چاه یعنی حدود دهه ۳۰ خورشیدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست زمانی که برای تأمین آب و دفع فاضلاب‌ها، از تأسیسات اولیه و شبکه لوله‌کشی فاضلاب در شهر با جمعیت رو به افزونش استفاده کردند. طرحی بزرگ که همچنان نیز در محله‌های پایتخت، با نوسازی، بازسازی و اصلاح همراه است. اما در محله‌هایی نیز به دلایلی که برخی آن را کمبود بودجه یا معارضات می‌نامند، به‌گونه‌ایی متوقف شده است. توقف یا کندی در اجرای طرح‌های مربوطه، عامل اصلی مشکلاتی مانند نشست خانه‌های محله امامزاده عبدالله(ع) است که می‌تواند بسترساز اتفاقات و حوادث ناگوار باشد. در گزارش زیر به گفت‌وگو با اهالی و مسئولان شهری پرداخته‌ایم تا زوایای پنهان ماجرا آشکار شود.

لوله‌کشی ۶۰ سال پیش

یکی از کوچه‌هایی که تعداد قابل توجهی از خانه‌های آن نشست کرده است، کوچه «شهید قادری» در محله امامزاده عبدالله(ع) است. کوچه‌ای کم‌عرض و پر تراکم که بالغ بر ۶۰‌درصد آن را بافت فرسوده تشکیل داده است. «اسماعیل خانلری» از ساکنان قدیمی کوچه می‌گوید: «لوله‌کشی شهری این محدوده به بیش از ۶۰ سال پیش بر می‌گردد. آن زمان‌هایی که جمعیت زیاد نبود و حجم آب و فاضلاب در لوله‌هایی با همان قطر برابری می‌کرد. اما اکنون جمعیت چند برابر شده و مصرف آب بالا رفته است. بنابراین لوله‌های قدیمی جواب نمی‌دهد. آن هم لوله‌هایی که علاوه بر قطر کم، اکنون بسیار فرسوده شده‌اند. هر ماه اینجا یکی از لوله‌ها از شدت فرسودگی می‌ترکد و برای ۵ تا ۶ ساعت آب خانه‌ها به سبب تعمیر آن قطع می‌شود. محله‌ای با این جمعیت که نباید مشکل لوله‌کشی فاضلاب داشته باشند. چراکه در کنار فشار کم‌آبی باید مشکلات محیط‌زیستی را هم تحمل کنند.»

جان و مال اهالی در خطر است

کوچه «شهید رجبی» محله امامزاده عبدالله(ع)، فاصله چندانی با کوچه شهید قادری ندارد. آنجا هم مشکلات مربوط به لوله‌های فاضلاب، صدای اعتراض اهالی را بلند کرده است. «داود نعمتی» از کاسبان قدیمی کوچه است. او در این‌باره می‌گوید: «یک ماه پیش، وسط کوچه به اندازه ۳‌متر فرو رفت. خانه‌های کنار آن نیز دچار آسیب‌دیدگی‌هایی از جمله ترک‌های خطرناک شدند. اگر حین بروز آن فرورفتگی‌ها، جان کسی به خطر بیفتد، آیا کسی پاسخگوست؟ مانند حالا که کلی خسارت مالی به خانه‌های مردم وارد شده است و کسی مسئولیت آن را قبول نمی‌کند و پاسخ نمی‌دهد. از لحاظ قانونی می‌توان شکایت کرد اما تاکنون شکایتی در این زمینه ثبت نشده است. البته گاهی اهالی به نشانه اعتراض نامه‌نگاری‌هایی انجام می‌دهند. اما تا به امروز سرانجام مطلوبی نداشته است.»

هادی حیدری/ شورایار محله  افزایش موش‌ها و حشرات موذی

کوچه «شهید جوراب فروش» را هم نباید از قلم انداخت. خانه‌های اینجا نیز نشست‌هایی داشته‌اند که به قول برخی از اهالی بر قیمت مسکن‌شان اثرگذار بوده است. «ناظر مهدوی» از ساکنان کوچه می‌گوید: «علاوه بر نشست که قیمت خانه‌هایمان را بسیار کاهش داده است، بوی بد فاضلاب، تجمع و تکثیر موش‌ها دیگر کلافه‌مان کرده است. اغراق نیست اگر بگویم موش‌ها به یکی از اعضای ثابت در خانه‌های ما تبدیل شده اند! با لوله‌کشی‌های فرسوده نیم قرن پیش که قطر و شیب‌شان پاسخگوی نیاز امروز نیست، نمی‌توان کار را پیش برد. باید بودجه و وقت صرف کنند تا اهالی این محله از دست این مشکل قدیمی رها شوند.»

علامت‌گذاری ساختمان‌های حادثه خیز

اعضای شورایاری محله امامزاده عبدالله(ع) نیز تا جایی که امکان‌پذیر بوده است، پیگیر مشکلات و درخواست اهالی در این زمینه بوده‌اند. «هادی حیدری» از اعضای شورایاری محله با بیان این مطلب می‌گوید: «این محله با ۱۲۵ هکتار مساحت و ۱۹ هزار و ۷۹۰ نفر جمعیتی که دارد، نباید پس از گذشت این همه سال پیگیری، مشکل فاضلاب داشته باشد. رفع مشکلات مربوط به آب و فاضلاب این محله باید در اولویت قرار بگیرد اما اینکه چرا تاکنون‌ترتیب اثری در برطرف کردن آن داده نشده است، جای سؤال دارد. از سویی دیگر، آتش‌نشانی منطقه، بسیاری از خانه‌هایی را که در خطر نشست هستند با هدف مشخص کردن ساختمان‌های حادثه خیز، علامت‌گذاری کرده است که متأسفانه آن هم نادیده گرفته می‌شود.»

مصطفی دینی/ معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار منطقه ۹

به دنبال راه‌حل اصولی و استاندارد هستیم

لایروبی و رفع گرفتگی جوی‌ها و کانال‌های مرتبط با لوله‌کشی‌های فاضلاب به‌صورت روزانه انجام می‌شود. «مصطفی دینی»، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار منطقه ۹، با بیان این مطلب می‌گوید: «بخشی از رفع این مشکل که مرتبط با شهرداری منطقه است، مانندلایروبی کانال‌ها و جوی‌ها به‌صورت روزانه انجام می‌شود تا گرفتگی راه آب‌ها و ایجاد مشکلات زیست‌محیطی در اثر انباشت زباله و پسماند، در مسیر آب و فاضلاب نداشته باشیم.» دینی هم‌چنین می‌افزاید: «با برگزاری جلسات مشترک با اداره آب و فاضلاب محدوده، به دنبال راه‌حلی اصولی و استاندارد هستیم و امیدواریم به‌زودی حاصل شود.»

کد خبر 612036 برچسب‌ها همشهری محله آبفا - آب و فاضلاب شهردار شورا یاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله آبفا آب و فاضلاب شهردار شورا یاری محله امامزاده عبدالله ع آب و فاضلاب لوله کشی لوله ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۱۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز از اراده این کمیته برای رفع فقر از محلات و مناطق کم‌برخوردار این کلان‌شهر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیده مریم حسینی با همراهی جمعی از کارکنان شهرداری شیراز، اعضای قرارگاه محرومیت‌زدایی احمدبن موسی (ع) و خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های ملی و استانی از تعدادی منازل، بازسازی و نوسازی شده منطقه کم‌برخوردار در چند محله بافت تاریخی و مهدی‌آباد بازدید و از نزدیک به بررسی روند اجرای تفاهم‌نامه سه‌جانبه محرومیت‌زدایی پرداخت.

وی افزود: براساس تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان شورای اسلامی شهر، شهرداری شیراز و قرارگاه محرومیت‌زدایی احمدبن موسی(ع) سپاه فجر فارس باید یک‌هزار خانه در 40 محله محروم شناسایی و احیا شود تا با این کار محرومیت‌زدایی در این مناطق احیا شود.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه خانه‌های مورد نظر توسط یاوران و معتمدین محله، گروه‌های جهادی، پایگاه‌های مقاومت بسیج و ... شناسایی و بعد نیرو‌های جهادی و کارشناسان شورای اسلامی شهر به منزل مورد نظر مراجعه و در رابطه با واجد شرایط بودم آن تحقیق می‌کنند.

حسینی بیان کرد: پس از شناسایی و تأیید، منازل محروم نیازسنجی و در فهرست محرومیت‌زدایی قرار می‌گیرند و کار با همکاری نیرو‌های جهادی برای احیای آنها آغاز می‌شود. این خانه‌ها به قدری فرسوده و نامناسب هستند که فقر آنها، محله را آزار می‌دهد و با درست کردن این خانه‌ها امنیت محله هم افزایش می‌یابد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اهمیت حضور خیرین در زمینه محرومیت‌زدایی از چهره شهر در خصوص برخی بند‌های تفاهم‌نامه سه جانبه اظهار کرد: بر اساس این تفاهم. نامه سه جانبه قرار شد یک هزار خانه در 40 محله محروم شناسایی و 500 خانه توسط شهرداری و 500 خانه توسط قرارگاه محرومیت زدایی احمدبن موسی(ع) احیا و بازسازی شود.

حسینی گفت: بر این اساس قرار شد به طور میانگین برای هر منزل 60 میلیون تومان هزینه شود که 15 میلیارد تومان سهم شهرداری و 15 میلیارد تومان سهم قرارگاه تعیین شد که سپاه بیشتر نسبت به احیای خانه‌های اطراف شهر و شهرداری نسبت به محرومیت‌زدایی از منازل درون شهر اقدام کردند. امسال سهم هر کدام از طرفین 30 میلیارد تومان تعیین شده و قرار است یک هزار منزل نیز امسال از محرومیت خارج شوند.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اجرای این طرح در تمامی مناطق یازده‌گانه شهرداری این کلان‌شهر اضافه کرد: در این راستا در کل مناطق یازده‌گانه از یاوران شورا خواستیم منازل محروم را شناسایی کنند و بعد نسبت به تایید آغاز طریق بخش‌های مرتبط، اقدام می‌شود.

حسینی افزود: مسأله اصلی ما در این راستا برخی کار‌های عقب افتاده است که در گذشته انجام نشده و به امروز افتاده است، مانند خانه‌های فرسوده‌ای که در برخی نقاط مانند بافت تاریخی برجامانده و امروز به معضلی برای این محل تبدیل شده است، چراکه انجام اموری مثل سنگ‌فرش برخی معابر که امروز برای آن تصمیم‌گیری شده جزو کار‌های روزمره است.

وی با اشاره به وجود انبوه منازل فرسوده و محروم در بافت تاریخی و مشکل ساخت‌وساز در این بافت گفت: بنابر آمار غیر رسمی در منطقه تاریخی فرهنگی، بیش‌از 100 خانه میراثی داریم که احیا و نوسازی آنها مشکل است و علاوه بر مشکل نوسازی و مقاوم‌سازی وجود این منازل باعث مشکلات بهداشتی زیادی نظیر سالک شده که مردم بافت را تهدید می‌کند.

 رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص مشکل برخی از منازل اجاره‌ای نیز گفت: البته ما این مشکل را در سعدی هم داشتیم که برخی صاحبخانه‌ها به دلیل مشکل محله، منازل خود را به قیمت کمتری اجاره دادند و خود در یک محله دیگر منزلی را اجاره کرده‌اند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به ارائه برخی تسهیلات برای محرومیت‌زدایی محلات کم برخوردار بیان کرد: ما سعی داریم که صاحبان این منازل هم برای نوسازی و بهسازی منزل خود و حتی بازگشت به بافت سعدی ترغیب شوند و در این راستا، لایحه‌ای برای تسهیل ارائه شده تا حتی اگر بخواهند منزل خود را مرمت کنند، نیاز به پرداخت هزینه پروانه و پایان کار هم نباشد. معتقدیم با مرمت این منازل اعتبار و امنیت محله را افزایش می‌دهیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • فیلم| لحظه بمباران خانه‌ای در محله الصبره در غزه
  • کشتارهای جدید اشغالگران در غزه با هدف قرار دادن ۱۱ خانه در رفح و یک مدرسه آنروا
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • ترمیم شکستگی لوله اصلی آب شهر ندوشن
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • طرح جلوگیری از ورود مستقیم فاضلاب برخی محله‌ها به خورها آغاز می‌شود
  • نشست زمین در یکی از محله‌های شهر سنندج
  • آموزش ساخت پمپ آب قوی با مواد اولیه ساده و ارزان در خانه (فیلم)