Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@10:05:31 GMT

انواع اتصالات مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۲۹۸۸

با گسترش شهرها و روستاها و توسعه و گسترش شبکه‌های لوله کشی و انواع اتصالات مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب، شناخت نوع لوله و انتخاب درست انواع اتصال، هر کدام امری ضروری واجب شده است. در زمان‌های گذشته کاربرد لوله‌های فلزی که از متریال آهنی و یا غیر آهنی تشکیل می‌شدند مانند لوله مانیسمان و لوله فولادی بسیار بیشتر بوده و خبری از لوله‌های اتصال از نوع پلاستیک نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیشرفت صنعت به مرور لوبه‌های پلاستیکی همچون: لوله یو پی وی سی (UPVC)، لوله پلی اتیلن و پوش فیت ساخته و وارد بازار شدند. این نوع از اتصالات در مدت زمان کوتاهی نسبت به قیمت و ویژگی‌هایشان مورد استقبال بسیاری از سازنده‌ها و پیمانکاران قرار گرفت.

بهتر است بدانید که اتصالات از مهم‌ترین بخش‌های خط کشی لوله به شمار می‌رود و بدون راه اندازی درست و دقیق شبکه‌های لوله‌کشی این کار غیر ممکن است. برای نصب و راه اندازی تاسیسات و خطوط لوله کشی به موارد دیگری هم نیاز است که در این بخش قصد داریم شما را با انواع اتصالات مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب آشنا کنیم.

اتصالات مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب چه ویژگی هایی دارند

همان طور که از نام آن مشخص است وظیفه لوله‌ها و اتصالات فاضلاب، دور کردن آب فاضلاب خانه‌ها و منطقه‌های صنعتی می‌باشد. برای هر یک از موارد ذکر شده، انواع گوناگونی از لوله‌های زهکشی شده وجود دارد. به طور کلی هر لوله‌ای را که وظیفه انتقال آب از یک محیط به محیط دیگر را داشته باشد، زهکشی می‌کنند. این نوع از لوله‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و کاربردهای اساسی دارند. وظیفه دفع و انتقال فاضلاب از خانه‌ها و یا یک شرکت و مجموعه صنعتی بر عهده این لوله‌ها می‌باشد. لازم به ذکر است که از این لوله‌ها برای جلوگیری از سیل نیز استفاده می‌شود.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و صنعت، انواع مختلف و متنوعی از لوله‌های فاضلاب طراحی و ساخته شده‌اند که برای هر یک از مشکلات زهکشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر بیشترین استفاده از لوله‌های فاضلاب و انواع اتصالات، پلی اتیلن و اتصالات upvc است. البته انواع گوناگون دیگیر از اتصالات و لوله‌ها برای جریان و هدایت آب وجود دارد که در ادامه همه را معرفی می‌کنیم.

برخی از اتصالات صنعت آب و فاضلاب از نظر جنس متریال

اتصالات یا وصله زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که بخواهیم در لوله کشی آب سرد و گرم و یا فاضلاب، تغییر جهت دهیم ، برای تبدیل قطر لوله و یا انشعاب گیری، لوله‌ها را به یکدیگر وصل کنیم. حال اتصالات در 2 نوع ساخته می‌شوند. اولی پیچی و دومی جوشی است که هر کدام نسبت به جنس لوله و کاربرد آن در ساختمان و صنعت استفاده می‌شود.

انواع اتصالات لوله عبارتند از بوشن، زانویی، سه راهی، مغزی، چهار راهی، مهره و ماسوره، خرید فلنج و درپوش. در ادامه شما را با انواع اتصالات فاضلاب آشنا خواهیم کرد.

اتصالات پلی اتیلن

یکی از پرکاربردترین اتصالات و لوله‌هایی که به بازار معرفی شدند و مورد استقبال خوبی از سوی خریداران قرار گرفت، اتصالات و لوله‌های پلی لتیلن می‌باشد. جالب است بدانید که امروزه این تجهیزات مدرن پلیمری در بیش از 90 درصد صنایع و شبکه‌های لوله کشی شهری و روستایی کاربرد دارد. اتصالات پلی اتیلن با زوایا و سابزهای گوناگون طراحی و تولید می‌شود که هر کدام نسبت به کاربردشان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به طور کلی اتصالات پلی اتیلن به تجهیزاتی گفته می‌شود که در تاسیسات لوله کشی برای تغییر زاویه مسیر لوله‌ها، اتصال لوله‌ها به یکدیگر و تغییر میزان دبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهم‌ترین ویژگی‌های اتصالات پلی اتیلن، نصب و اتصال سریع و آسان آن‌ها به شمار می‌رود. همان‌طور که گفته شد این نوع از اتصالات دارای انواع گوناگونی است که نسبت به مشخصات فنی و کاربرد دارای قیمت متفاوت است.

اتصالات یو پی وی سی

نسبت به نوع کارایی و عملکرد و همچنین محل قرار گرفتن لوله‌ها اتصالات می‌توانند ساده و یا پیچیده شوند. برای اتصال لوله‌ها به یکدیگر باید از استانداردهای موجود استفاده کرد. برای اتصال لوله‌های یو پی وی سی به یکدیگر از اتصالات مخصوص upvc استفاده می‌شود. اتصالات یو پی وی سی عبارتند از: زانویی 90 درجه، سه راه upvc، درپوش، زانویی 45 درجه، مهره و ماسوره، تبدیل یو پی وی سی، درپوش و چهار راه.

اتصالات گالوانیزه

از پر کاربردترین اتصالات در صنعت، اتصالات گالوانیزه به شمار می‌رود. این نوع اتصال به دو مورد گالوانیزه سفید و گالوانیزه سیاه تقسیم می‌شود که عموما به صورت دنده‌ای می‌باشند. اتصالات گالوانیزه در صنایع مختلفی از جمله: صنعت گاز، صنعت نفت و انتقال آب و بخار کاربرد دارد. این نوع اتصال در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم هستند زیرا یک لایه گالوانیزه بر روی آن قرار گرفته و مقاومت بالایی را ایجاد می‌کند. در هر شرایط اقلیمی و آب و هوایی نیز مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ زدگی دارد. گالوانیزه کردن هم در اتصالات بدون درز و هم درز دار به راحتی قابل استفاده است.

اتصالات مانیسمان

از رایج‌ترین و پر کاربرد ترین نوع اتصالات بدون درز می‌باشد. اتصالات مانیسمان عموما از جنس فولاد است و هیچ گونه درز و جوشی روی سطح آن وجود ندارد. اتصالات مانیسمان با توجه به این که سیملس هستند در برابر دمای بالا و فشار زیاد بسیار مقاوم هستند. کیفیت لوله کشی در این نوع اتصال بالا و بی نقص می‌باشد. از اتصالات مانیسمان در تاسیسات برج‌ها، ساخت انواع پل و اسکله دریایی، در سیستم آبرسانی موتورخانه و همچنین برای انتقال مایعات با دمای بالا و فشار زیاد استفاده می‌شود.

اتصالات پی وی سی

اتصالات لوله‌های پی وی سی بسیار گوناگون و متنوع هستند و نسبت به ضخامت لوله، اندازه و نوع آن به کاربرده می‌شوند. انواع لوله‌های پی وی سی را با چسب مخصوص به یکدیگر متصل می‌کنند و یا با حرارت دادن و نرم شدن به یکدیگر به خوبی می‌چسبند. مهم‌ترین اتصالات pvc یا همان لوله پلیکا عبارتند از: اتصال سیفون شتر گلویی، اتصال 3راه دریچه بازدید، زانویی و چند راهی.

انواع اتصالات از نظر نوع اتصال

به طور کلی انواع اتصال از نظر نوع اتصال به 4 دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از: اتصالات جوشی، اتصالات ساکت ولد، اتصالات دنده ای و فلنج دار. که قصد داریم هر کدام را به صورت مجزا برایتان توضیح دهیم:

اتصالات جوشی

هرگاه اتصال دو لوله به وسیله جوش و یا اتصالات نزدیک به خود جوش بخورد، اتصال جوشی صورت گرفته است که نوع جوش کاملا بستگی به جنس لوله و اتصالات دارد. انواع اتصالات جوشی عبارتند از: اتصالات چدنی و سربی، اتصالات پلی اتیلن، اتصالات پروپلین، اتصالات گاز و جوش نقره.

اتصالات ساکت ولد

ساکت ولد به نوعی از اتصالات گفته می‌شود که یک قسمت فرو رفتگی در داخل اتصالات وجود دارد. لوله‌ها به راحتی می‌توانند داخل این تورفتگی‌ها قرار بگیرند و از بیرون این اتصالات توسط افراد حرفه‌ای جوشکاری می‌شوند تا آب بندی شود و از نشتی جلوگیری کند.

اتصالات ساکت ولد در صنایع گوناگونی مانند: پزشکی، پتروشیمی، نفت و گاز، سیستم‌های اتفاء حریق و تمامی اتصالاتی که نیازمند تحمل فشار بالا هستند کاربرد دارد.

اتصالات دنده ای

اتصالات دنده‌ای با توجه به نوع لوله دارای انواع مختلفی است که کاربردهای متفاوتی نیز دارد. مانند: تغییر دادن مسیر حرکت لوله، انشعاب دهنده، اتصال دهنده و تقسیم کننده از ویژگی‌ها و کارایی اتصالات دنده‌ای می‌باشد. اتصالات دنده‌ای گالوانیزه با توجه به قابلیت‌های زیادی که دارد و در برابر فشار و دما بسیار مقاوم است، بیشتر در صنعت از آن استفاده می‌شود.

اتصالات فلنج دار

فلنج‌ها قطعات گوناگون فولادی می‌باشند که برای اتصال دو لوله کاربرد دارند. از مهم‌ترین و بهترین ویژگی این نوع اتصالات نحوه جداسازی راحت و آسان آن است. در اتصالات دیگر جوشی برای جداسازی لوله‌ها باید برشکاری انجام شود و سپس مجدد به یکدیگر جوش داده شوند اما در اتصالات فلنج دار با باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها می‌توانید این کار را انجام دهید.

برای خریداری تمامی لوله‌ها و اتصالات مناسب که در این مقاله برای شما توضیح داده شد می‌توانید با مراجعه به وب سایت بازرگانی سداب، بهترین و در عین حال ارزان‌ترین نمونه‌ها را مشاهده و خریداری کنید. برای این کار بهتر است با کارشناسان و مشاورین مجموعه بازرگانی سداب تماس بگیرید.

منبع: الف

کلیدواژه: مورد استفاده قرار اتصالات پلی اتیلن اتصالات مانیسمان استفاده می شود انواع اتصالات نوع اتصال انواع اتصال یو پی وی سی لوله ها ویژگی ها مهم ترین لوله کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب خام به جیرفت تا ۲ سال آینده

فرماندار جیرفت گفت: طرح انتقال آب ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرف ۲ سال آینده آب خام به جیرفت خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از فرمانداری جیرفت، احمد بلندنظر در بازدید از محل اجرای خط انتقال پروژه آب‌رسانی از سد هلیل به شهرهای جیرفت و عنبرآباد اظهار کرد: این طرح در حال حاضر ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با بیان اینکه میزان تأمین آب شرب برای شهرهای جیرفت و عنبرآباد در سال ۲۹.۱ میلیون متر مکعب خواهد بود، افزود: خط انتقال جیرفت ۳۲ کیلومتر لوله فولادی ۱۰۰۰ میلی‌متر و خط انتقال عنبرآباد ۳۸ کیلومتر لوله چدن داکتیل ۴۵۰ میلی‌متر است.

فرماندار جیرفت در تشریح وضعیت فنی این پروژه گفت: دبی این خط انتقال ۱۵۵۰ لیتر در ثانیه تعریف شده و پیمانکار آن شرکت جنرال مکانیک هست و در صورت تأمین اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومان و همکاری پیمانکار، ظرف دو سال آینده آب خام به جیرفت خواهد رسید.

کد خبر 750289

دیگر خبرها

  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • ایجاد اشتغال پایدار از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت می‌گذرد
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • (ویدئو) لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • فیلم | تصاویر هوایی از لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • تصاویر اتصال 5 رودخانه به دریاچه ارومیه
  • شهرک تخصصی کفش در قم ایجاد می‌شود
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • انتقال آب خام به جیرفت تا ۲ سال آینده