Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@21:23:59 GMT

ساکنان جوجرگان طارم آب گل‌آلود می‌نوشند

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۱۴۰۴

ساکنان جوجرگان طارم آب گل‌آلود می‌نوشند

روستای جوجرگان شهرستان طارم این روز‌ها با مشکل جدی آب شرب مواجه است و مردم آب گل‌آلود می‌نوشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; معضل کمبود و نبود آب شرب در بسیاری‌ از روستا‌های استان زنجان موضوعی است که همواره مطرح می‌شود و با عدم چاره‌‌اندیشی‌ای که وجود دارد مسائل پیرامون موضوع نیز حل نمی‌شود و همواره قشر عظیمی را با چالش روبه‌رو می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان زنجان با وجود این که ۹۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد اما هنوز برخی روستا‌ها فاقد لوله‌کشی آب شرب در منازل هستند و حتی روستا‌هایی نیز با وجود لوله‌کشی با مشکل تامین آب مواجه هستند که همین یک مشکل می‌تواند مهم‌ترین علت برای مهاجرت از روستا و حاشیه‌نشینی در شهر‌ها باشد برای مثال در روستا‌های بخش چورزق شهرستان طارم روستاییان در طول روز تنها چند ساعت محدود از آب استفاده می‌کنند و در بیشتر ساعات روز، آبی در سیستم لوله‌کشی روستا‌ها نیست.

اما نکته تاسف‌بار این است که روستایی همچون روستای جوجرگان بخش چورزق طارم در این روزا به جای آب شرب، آب گل‌آلود از سیستم لوله‌کشی خارج می‌شود و عملا روستانشینان از داشتن آب شرب محروم شده‌اند. اما انگار این مشکل مختص فصل تابستان نیست به طوری که در فصل زمستان نیز به دلیل عدم وجود شبکه آب و فاضلاب مناسب، لوله‌کشی از روی تیر‌های برق رد شده است و در زمستان این لوله‌ها یخ میزنند و آبی در سیستم نیست.

در این راستا تعدادی از اهالی روستای جوجرگان با تماس با موج‌رسا درخواست پیگیر این موضوع از مسئولان امر شدند بلکه با رسانه‌ای شدن، مشکل چندین ساله روستائیان کمر همت به حل مشکل آب شرب این روستا بسته شود.

با این حال یکی از ساکنان روستای جوجرگان شهرستان طارم در گفت‌وگو با خبرنگار موج‌رسا اظهار داشت: مشکل آب روستای جوجرگان فارغ از تمامی فصول سال است و مشکل عدم دسترسی به آب همواره  وجود دارد.

وی افزود: ما در این روستا تابستان آب شرب کلا نداریم، در فصل زمستان لوله‌های آب که از روی تیر برق رد شده‌اند، یخ میزنند! بهار و پاییز هم به دلیل تامین آب از رودخانه و نبود تصفیه، آب پر از گل و لای است با این حال در طول روز‌های اخیر ما از شیر آب لوله‌کشی آب همراه با گل دریافت می‌کنیم.

موسوی گفت: مشکل تامین آب شرب این روستا نیازمند نگاه جدی و دقیق می‌باشد و مشکل اصلی روستای جوجرگان نبود منبع تامین آب شرب پایدار است، ثانیا نبود شبکه توزیع آب در سطح روستا ثالثا عدم تصفیه آب ورودی که مستقیما از رودخانه فصلی تامین شده و در تابستان نیز به خشکی کامل می رسد.

وی گفت: امیدوارم با همت مسئولان آب و فاضلاب مشکل چندین ساله آب شرب این روستا حل شود، با این وجود مردم نیز برای حمایت همه جانبه کنار مسئولان خواهد بود.

موسوی با اذعان به اینکه مشکل آب روستای جوجرگان فراتر از یک شبکه توزیع آب هست افزود: به دلیل افزایش جمعیت، سیستم موجود پاسخ گو نیست. باید تامین آب شرب پایدار از منابع و روستاهای اطراف انجام پذیرد.

در این رابطه رسول اکبری بخشدار چورزق اذعان کرده است: از محل اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان برای شبکه آب جوجرگان تخصیص داده شده و به شرکت آب ‌و فاضلاب پرداخت شده است.

بنا به گفته وی، با هزینه‌کرد این منبع و با کمک و خودیاری اهالی قسمتی از مشکل حل خواهد شد.

در این راستا مصطفی اکرمی، مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار موج‌رسا اظهار داشت: روستای جوجرگان از جمله روستا‌هایی است که تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار ندارد و عملا نمی‌توان اقدامی را در این روستا انجام داد.

وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب هیچ اطلاعی از منابع تامین آب این روستا ندارد، گفت: برای تحت پوشش قراردادن روستا‌ها باید شرایطی همچون ایجاد شبکه و تامین اعتبار فراهم شود با این حال بسیاری از روستاها تمایلی برای تحت پوشش قرار گرفتن ندارند.

متاسفانه آنچه که مشهود به نظر می‌رسد این است که هنوز برنامه‌ای توسط شرکت آب و فاضلاب برای آبرسانی و حل مشکلات آب شرب این روستا وجود ندارد، اما درخواست مردم روستای جوجرگان از مسئولان امر این است که توجه ویژه و جدی به این روستا و ساکنان و همتی در راستای حل مشکلات آب شرب داشته باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: آب شرب این روستا آب و فاضلاب روستا ها لوله کشی تامین آب موج رسا شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۱۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان

ایسنا/هرمزگان مشکل ۵۰ ساله اسناد مالکیت مردم قشم در سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان حل شد و اهالی قشم سندهای خود را از دست حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گرفتند.

از حدود ۵۰ سال پیش، صدور اسنادی موسوم به رفسنجان سبب شده بود دعاوی حقوقی متعددی در جزیره قشم ایجاد شود و افراد حقیقی متعددی مدعی مالکیت زمین‌های مردم و اهالی این جزیره و حتی ساختمان‌های دولتی شوند. اکنون با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان، ساکنان این جزیره در آب‌های نیلگون خلیج فارس، سندهای مالکیت خود را از دست محسنی اژه‌ای گرفتند.

مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شد، اظهار کرد: چالش اسناد رفسنجان یکی از مشکلات مهم در جزیره قشم بود که براساس آن، از حدود ۵۰ سال پیش، ۷۱۴۲ فقره سند موسوم به اسناد رفسنجان بدون تعیین محدوده دقیق تحویل افراد شده بود که این موضوع هم مشکلاتی را برای مردم به‌وجود آورده و هم موانعی را در پیشبرد عمران و آبادانی این جزیره ایجاد کرده بود.

وی بیان کرد: محدوده اسناد موسوم به رفسنجان تعریف نشده بود و به همین دلیل در سال‌های متمادی تعارض‌های متعددی به‌وجود آمده و پرونده‌های زیادی تشکیل شده بود که این موضوع موجب کاهش ثبات مالکیت در جزیره قشم شده بود. بر این اساس، دستگاه قضایی استان هرمزگان با همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک، دستگاه‌های اجرایی متولی و منطقه آزاد قشم به موضوع تعیین تکلیف اسناد رفسنجان جزیره قشم ورود کرد و به یُمن سفر رئیس قوه قضائیه، شاهد گره‌گشایی از این مشکل ۵۰ ساله مردم قشم و تحویل اسناد اهالی این جزیره توسط محسنی اژه‌ای بودیم.

او یادآوری کرد: پیش از این، با ورود دستگاه قضایی، منطقه آزاد و دستگاه‌های اجرایی به این موضوع، بودجه‌های لازم در این رابطه پیش‌بینی شده بود و به موازات آن، تعدادی از شرکت‌های خصوصی پای کار آمدند و عملیات نقشه‌برداری و تعیین محدوده دقیق اراضی موضوع این اسناد انجام شد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: مردم قشم پیش از این به‌دلیل مشخص نبودن تعداد و محدوده اسناد موسوم به رفسنجان دچار مشکلات زیادی بودند و صاحبان آن‌ها به‌دلیل همین مشکلات نمی‌توانستند از آن‌ها استفاده کنند که با پیگیری موضوع توسط دستگاه قضایی، تعداد و محدوده دقیق این اسناد مشخص شد.

وی تأکید کرد: با سفر محسنی اژه‌ای و تعیین تکلیف اسناد رفسنجان، علاوه بر اینکه یک چالش مهم حقوقی از پیش روی مردم قشم برداشته شد، این موضوع موجب افزایش ثبات مالکیت در این جزیره نیز شد و با ایجاد ارزش افزوده، منافع متعددی برای مالکان این اسناد به همراه داشت.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با تأکید بر اینکه با تعیین تکلیف اسناد رفسنجان از لحاظ مساحت و مختصات هیچ تغییری در این اسناد ایجاد نشده است، افزود: با این اقدام ضمن تعیین محدوده اراضی، بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای به همان میزانی که در اسناد موسوم به رفسنجان قید شده است، اسناد تک برگ برای مردم صادر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی روستای کوچ دیگ سید در گنبد کاووس
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • عبور از رودخانه با طناب
  • اخبار کوتاه خراسان رضوی / ۱۶ اردیبهشت
  • تامین آب شرب سالم و پایدار برای روستای «دره دول» بخش ماژین
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد
  • خط انتقال مخزن و ایستگاه روستا‌های پمپاز مجتمع ارسی متصل شد
  •  مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم حل شد
  • یک کشته در سانحه رانندگی طارم سفلی 
  • حل مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان